Fa-ti blogul sa arate ca un site profesional!

          De cele mai multe ori fiecare blogger isi pune amprenta pe fiecare articol pe care il publica si pe aspectul blog-ului sau. De multe ori acestia vor sa isi transforme blogul intr-un site care sa arate cat mai profesional si sa scape de "aspectul" de blog. Urmeaza cateva sfaturi pentru a face asta:



  1. Trecere pe un domeniu personalizat. Cand folosesti Blogger folosesti domeniul lor. De exemplu linkul arata asa: http://numeblog.blogspot.com. Trecand pe un domeniu personalizat blogul va arata profesional si va atrage mai multi utilizatori. (exemplu: http://numeblog.com). Vezi aici cum treci pe domeniu personalizat.
  2. Adaugarea unui favicon. Favicon este acea imagine micuta ce apare in dreptul adresei fiecarui site, in dreptul tab-urilor deschise intr-o singura fereastra de navigare si atunci cand punem un semn de carte (bookmark). Afla cum adaugi un favicon.
  3. Eliminarea navbarului. In mod normal orice blog, de pe Blogger.com, are sus un navbar care uneori este util. Insa pentru un site profesional acesta trebuie eliminat. Afla cum elimini navbar.
  4. Elimina "Postare mai noua" si "Abonati-va la: Postari (atom)". Aceste optiuni sunt specifice blogurilor, asa ca pentru un site profesional acestea sunt inutile si trebuiesc eliminate. Vezi  Cum elimin "Abonaţi-vă la: Postări (Atom)" si  Cum sa elimin  "Postare mai noua", "Postare mai veche" si "Pagina de pornire"
  5. Elimina data/ora/autorul postarilor. Pentru a face asta intram la Aspect, iar in locul unde sunt indicate postarile de blog, in acel patrat in dreapta jos accesam "Editati". Apare fereastra de configurare a postarilor, debifam casutele ce indica ora/autorul/data.
  6.  Elimina "Se afişează postările cu eticheta Online. Afişaţi toate postările". Aceasta linie apare de fiecare data cand selectam o eticheta  de pe blog. Pentru un site profesional nu este nevoie de asta, asa ca va sfatuiesc sa nu treceti peste aceasta etapa. Cum elimin "Se afişează postările cu eticheta Online. Afişaţi toate postările".
  7. Elimina "Arhiva blog". Un site nu ar contine niciodata o arhiva a articolelor. Defapt nu ar contine articole, decat asa-zise pagini. Chiar daca tu stii ca sunt toate articole, vizitatorii trebuie sa aiba impresia ca navigheaza pe pagini, ca pe un site nu ca pe un blog. Arhiva se elimina din sectiunea aspect. 
  8. Foloseste alte sabloane (template) decat cele oferite de Blogger sau modificale pe acestea. Exista persoane care creeaza aceste sabloane si le ofera gratis. Singurul lucru care il cer autorii de sabloane este sa lasati footer-ul intact (partea de jos) unde sunt specificate drepturile de autor. Aici gasiti foarte multe sabloane pentru Blogger. Afla cum schimbi sablonul pe Blogger

          Acestea sunt doar cateva lucruri care va ajuta sa transformati blogul intr-un site. Mai sunt multe altele dar eu zic sa incepeti cu acestea. Succes!

16 comentarii:

buna am cateva intrebari
1.cum as putea sa imi pun pe blog reclame ca sa fac bani
2.cum as putea sa fac asa fel incat sa am pagini diferite pe blogul meu,adica titluri sa te duca pe alta sectiune a blogului, exista site-uri care fac asta automat odata cu descarcarea unui sablon sau tr sa stiu html neaparat?
3.ce site-uri mai sti cu sabloane sau tot felul de gadget-uri pentru bloguri

m-ai ajuta extraordinar de mult...

Mentionez ca fol blogger.

1. In general reclamele trebuie sa fie bine pozitionate si "incadrate" in blog. Conteaza foarte mult: pozitia acestora in pagina, sa arate la fel ca blogul din punct de vedere al culorilor, sa nu sugereze ca este o reclama ci doar o alta sectiune a blogului. Important sa respecti politicile google adsense pentru a nu te trezi cu contul blocat.
2.Depinde ce intelegi prin pagini. Blogger are o optiune pentru a creea pagini, insa gadget-urile raman pe margini iar asta poate constitui un avantaj/dezavantaj. Recomand sa cauti sabloane deja facute, insa e bine sa stii si html ca vei dori intotdeauna sa faci si modificari.
3. http://www.btemplates4u.com/ http://btemplates.com/
Cauta pe google "blogger templates" si vei gasi foarte multe. Pentru gadget-uri recomand sa te limitezi la cele oferite de blogger. Mai poti folosi gadget-uri si de pe alte site-uri. (de ex: vrei radio X la tine pe blog, intrii pe pagina lor si cauti acolo gadget facut de ei.)

Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes!

scuze de deranj ..iar..dar imi poti da mai multe site-uri sau care le sti tu mai bune cu sabloane...ca cel dat anterior..http://www.btemplates4u.com/ http://btemplates.com/

am incercat sa caut pe google, nu gasesc exact ce vreau.

Ms anticipat

Daca pe aceste 2 site-uri nu gasesti ce cauti nu stiu exact daca gasesti in alta parte. Pe btemplates.com sunt toate genurile de sabloane. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Incearca sa imi explici mai bine ce vrei si cum vrei sa ai blog-ul si poate reusesc sa te ajut. Succes!

buna ziua :)
va rog daca stiti sa imi spuneti....am sters din greseala arhiva din pagina blogului meu si nu stiu de unde sa o repun la loc.
multumesc

Buna ziua! E cam tarziu sa raspund la intrebare dar totusi o sa o fac.

Te loghezi la panoul blogger, in coloana din stanga dai pe "Aspect". Iti va aparea structura blogului tau. Dupa ce te gandesti in ce parte pui arhiva (dreapta, stanga, sau cum ai tu impartit blogul) faci click pe "adaugati un obiect gadget". Iti apare o lista in care cauti arhiva, click pe "+" cu albastru, configurezi cum vrei sa iti apara arhia iar apoi dai "salvare". Simplu. Scuze de intarziere. Succes!

sal eu lucrez la un blog de 2 saptamani si nu pot sa scap de urm:imi apare inainte de fiecare postare asta:(posted by blogger la ora etc) cum scap de asta e din sablon ca am umblat la postari si am dezactivat si tot apare.

Editeaza sablonul blogger, bifeaza "Extindeti sabloanele control" iar cu functia FIND ( CTRL+F) cauta urmatorul cod: . Elimina-l, salveaza sablonul si "posted by blogger" ar trebui sa dispara. Inainte sa faci asta recomand sa salvezi o copie a sablonului (backup). Succes!

Editeaza sablonul blogger, bifeaza "Extindeti sabloanele control" iar cu functia FIND ( CTRL+F) cauta urmatorul cod: "" . Elimina-l, salveaza sablonul si "posted by blogger" ar trebui sa dispara. Inainte sa faci asta recomand sa salvezi o copie a sablonului (backup). Succes!

Editeaza sablonul blogger, bifeaza "Extindeti sabloanele control" iar cu functia FIND ( CTRL+F) cauta urmatorul cod: "data:post.author/" (codul dintre ghilimele se va afla intre < > ) . Elimina-l ( cu tot cu < > ), salveaza sablonul si "posted by blogger" ar trebui sa dispara. Inainte sa faci asta recomand sa salvezi o copie a sablonului (backup). Succes!

Multumesc foarte mult pentru aceste postari m-au fost de un real folos in realizarea blogurilor mele. de fiecare data cand mi am mai facut unul m am reintors pe acest blog de unde am aflat informatii care m au ajutat sa dau un aspect foarte reusit blogurilor mele. Iata ce puteti realiza pe baza a ceea ce invatati de pe acest blog:
2.http://www.coroanafunerara.net/

Cum adaug la blog-ul meu o sectiune numita "categorie". Am arhiva, dar mi-ar placea ca articolele scrise sa le pot plasa in categorii. Multumesc

pana la urma nu toti oamenii au gusturile la fel.

Apreciez ce a-ti scris pe acest blog, foarte util.

cum pot sa public articole intr-o anumita sectiune/rubrica a blogului?

Pur si simplu iti creezi categoriile si publici doar acolo.

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More